Recept: Forel met paprikaboter
Recept informatie
Ingrediënten
zout
peper
1 afgestreken theelepel paprikapoeder
4 eetlepels tomatenpuree
4 verse schoongemaakte forellen
1 eetlepel olie
200 gr gesneden ontbijtspek
Bereidingswijze van het recept
Voorbereiding:Kneed de boter met zout,paprika en tomatenpuree tot een luchtige gladde massa.
Leg deze in aluminiumfolie,vorm er een rol van en laat het in het vriesvak van de koelkast opstijven.
Verder:Roer zout en peper door de olie en smeer de forellen hiermee van binnen en van buiten in.
Wind het spek om de forellen en prik dit vast met houten prikkers of bind het vast met dun garen.
Grill de forellen aan alle kanten op een matig vuur op de barbecue tot het spek bruin en knappend is.
De forellen worden onder voortdurend draaien ongeveer 12 minuten gegrilld.
Serveer met stokbrood,de zelfgemaakte paprikaboter en gekruide tomaten.
Advies:Als je de forellen liever zonder ontbijtspek klaarmaakt teneinde calorieen te besparen,dan moet u de forellen voor en tijdens het grillen voortdurend met olie bestrijken en ze op matig vuur aan de rand van de barbecue grillen.