Recept: Zomerse grove aardappelmaaltijdsalade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kg aardappels vastkokend
250 g haricots verts
200 ml sladressing yoghurt (fles 450 ml)
2 appels, Granny Smitt (zak 1 kg)
1 bos radijs
250 g augurken (pot 670 g)
1 rode ui
4 zoute haringen met ui (schaal)

Bereidingswijze van het recept

  1. Aardappelen schillen en in gelijke repen snijden, 15 min.

  2. koken in water met wat zout.

  3. Afgieten.

  4. Intussen de puntjes van de haricots verts snijden en in 3-5 min.

  5. beetgaar koken.

  6. Afspoelen met koud water en bij aardappelreepjes voegen.

  7. Aardappelreepjes en haricots verts mengen met dressing.

  8. Appels wassen, schil laten zitten en in repen snijden.

  9. Radijs schoonmaken en in repen snijden.

  10. Augurken laten uitlekken en in repen snijden.

  11. Rode ui pellen en in repen snijden.

  12. Alles, behalve haringfilet, voorzichtig door elkaar mengen en op smaak brengen met zout en versgemalen peper.

  13. Salade serveren met 1 haringfilet met uitjes per persoon.