Recept: Runderchipolata met komkommeryoghurt

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 eetlepels braadboter
225 g runderworstjes chipolata (schaal 5 stuks, Biologisch)
2 pakken aardappelpartjes met schil (425 g)
1 1/2 komkommer
1/2 zakje verse munt (15 g)
300 g Griekse yoghurt (bak 500 g)
3 tenen knoflook
1 bakje tuinkers (20 g, Biologisch)
1 zak gemengde sla (300 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. 1 el braadboter verhitten in koekenpan en chipolataworstjes in 10 min.

  2. rondom bruin en gaar bakken.

  3. 2 el braadboter verhitten in pan met antiaanbaklaag en aardappelpartjes in 2 delen bruinbakken.

  4. Bestrooien met zout.

  5. Intussen komkommer wassen, uiteinden afsnijden en rest van komkommer raspen.

  6. Blaadjes munt van takjes halen en fijnsnijden.

  7. 300 ml yoghurt mengen met geraspte komkommer, uitgeperste tenen knoflook, tuinkers en fijngehakte munt (houd wat tuinkers en munt apart voor garnering).

  8. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.

  9. Worstjes in plakjes snijden en door gebakken aardappeltjes mengen.

  10. Gemengde sla en frisse komkommer-yoghurtdip gegarneerd met tuinkers en munt serveren bij gebakken aardappelpartjes met plakjes worst.