Recept: Gamba-pintxos met peterselieolie
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
16 reuzengarnalen, rauw en ongepeld (diepvries 500 g) ontdooid
8 plakjes gerookt ontbijtspek (pakje 125 g), gehalveerd
8 eetlepels olijfolie
1/2 zakje verse peterselie (30 g)
1 citroen, in parten
8 plakjes gerookt ontbijtspek (pakje 125 g), gehalveerd
8 eetlepels olijfolie
1/2 zakje verse peterselie (30 g)
1 citroen, in parten
Bereidingswijze van het recept
Pel de garnalen en wikkel om iedere garnaal een half plakje ontbijtspek.
Rijg 1 of 2 garnalen aan een prikker met een part citroen.
Bestrijk de garnalen dun met 1 eetlepel olijfolie.
Maal de peterselie met de staafmixer of in de kleine mengkom van de keukenmachine met de rest van de olie fijn.
Breng de peterselieolie op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Verhit de grillpan, gril de garnalenspiesen op hoog vuur tot het spek rondom bruin en knapperig is en de garnalen mooi roze zijn.
Dit duurt circa 3-5 minuten.
Serveer de garnalenpintxos warm en druppel de peterselieolie erover.
Peterselieolie over? Lekker als dip bij versgebakken brood of over een stukje gegrilde vis.