Recept: Gamba-pintxos met peterselieolie

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

16 reuzengarnalen, rauw en ongepeld (diepvries 500 g) ontdooid
8 plakjes gerookt ontbijtspek (pakje 125 g), gehalveerd
8 eetlepels olijfolie
1/2 zakje verse peterselie (30 g)
1 citroen, in parten

Bereidingswijze van het recept

  1. Pel de garnalen en wikkel om iedere garnaal een half plakje ontbijtspek.

  2. Rijg 1 of 2 garnalen aan een prikker met een part citroen.

  3. Bestrijk de garnalen dun met 1 eetlepel olijfolie.

  4. Maal de peterselie met de staafmixer of in de kleine mengkom van de keukenmachine met de rest van de olie fijn.

  5. Breng de peterselieolie op smaak met zout en (versgemalen) peper.

  6. Verhit de grillpan, gril de garnalenspiesen op hoog vuur tot het spek rondom bruin en knapperig is en de garnalen mooi roze zijn.

  7. Dit duurt circa 3-5 minuten.

  8. Serveer de garnalenpintxos warm en druppel de peterselieolie erover.

  9. Peterselieolie over? Lekker als dip bij versgebakken brood of over een stukje gegrilde vis.