Recept: Zalmspies met waterkerssaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

zalmfilet
(versgemalen) zwarte peper
Coburger rauwe ham
waterkers
gepelde walnoten
zure room
geraspte mierikswortel
zout
olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Zalm in 18 stukken snijden en bestrooien met peper.

  2. Plakken ham in lengte halveren, op aanrecht uitspreiden en helft van waterkersblaadjes erop leggen.

  3. Elke reep ham rond stuk zalm wikkelen.

  4. Stukken zalm aan spiesen steken.

  5. Rest van waterkers en walnoten fijnhakken.

  6. In schaaltje zure room, waterkers, walnoten en mierikswortel door elkaar roeren.

  7. Saus op smaak brengen met zout en peper.

  8. Visspiesen dun bestrijken met olie.

  9. Vis op barbecue (of hete grill) in ca.

  10. 5 minuten rondom bruin en net gaar bakken, halverwege keren.

  11. Vis serveren met waterkerssaus.