Recept: Zalm met mierikswortelboter

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 theelepels geraspte mierikswortel
1 theelepel citroensap
100 g lichtgezouten boter (op kamertemperatuur)
4 zalmmoten ( 200 g)
2 eetlepels olie
zout
zwarte peper (versgemalen)

Bereidingswijze van het recept

  1. Mierikswortel (naar smaak) en citroensap door boter roeren.

  2. Boter op folie scheppen, tot worstje draaien en in koelkast laten opstijven.

  3. Zalm met keukenpapier droogdeppen en dun met olie bestrijken.

  4. Vis op barbecue in 4 tot 5 minuten rose of gaar roosteren (afhankelijk van dikte van vis en smaak).

  5. Bestrooien met zout en peper.

  6. Vis over vier borden verdelen en plak boter erop laten smelten.

  7. Lekker met in boter gestoofde krielaardappelen met dille of geroosterde aardappels en komkommersalade met zure room.

  8. Drink er een biertje bij of acquavit om de vis te laten 'zwemmen'.

  9. Serveer er een komkommersalade bij: 1 komkommer schillen en in plakjes schaven.

  10. Sausje maken van 125 ml zure room, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel suiker, zout en 2 eetlepels fijngesneden verse dille.

  11. Saus en komkommer door elkaar scheppen en liefst 1 uur laten intrekken