Recept: Kabeljauw met rode wijn saus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
ca. 25 min./vooraf 20 min
Aantal personen:
n.v.t

Ingredi├źnten

2 uien
1 teen knoflook
2 tomaten
15 gevulde groene olijven
100 gr champignons
4 moten kabeljauw van elk 250 gram(van het middenstuk)
1 eetlepel citroensap
zout
vers gemalen peper
100 gr ontbijtspek
3 eetlepels olijfolie
iets meer dan 1 liter rode wijn
1 eetlepel gehakte peterselie
1 flinke snuf gedroogde rozemarijn
gedroogde salie
1 citroen
4 stuks opgerolde ansjovis

Bereidingswijze van het recept

  1. Vooraf:Schil en hak de uien.

  2. Pers de knoflook of hak hem heel fijn.

  3. Kruis de tomaten in aan de kant zonder steel,giet er kokend water over en laat ze er enkele minuten in liggen.

  4. Schil de opengesprongen tomaten en snijd ze in stukjes.

  5. Hak de olijven.

  6. Was en hak de champignons.

  7. Wrijf de moten kabeljauw aan alle kanten met citroensap en zout in.

  8. Snij het spek in reepjes ter grootte van een lucifer.

  9. Verder:Steek de reepjes spek door de moten kabeljauw zo nodig met behulp van een breinaald en kruid de kabeljauw met peper.

  10. Verhit de olijfolie in een pannetje en braad daarin onder goed roeren de gehakte ui,de knoflook,stukjes tomaat,gehakte olijven en champignons.

  11. Giet 1/4 litr rode wijn in de pan,voeg peterselie,gedroogde rozemarijn,gedroogde salie en wat zout bij en laat de saus op een zacht vuurtje een paar minuten doorkoken.

  12. Besmeer de moten kabeljauw met de olie en grill ze aan beide kanten bij matige hitte gedurende 15-18 minuten.

  13. Roer nog een restje rode wijn door de saus,laat nog een paar keer opkoken en neem de saus van het vuur.

  14. Was en droog de citroen en snij deze in achten.

  15. Leg een partje citroen en een ansjovis op elke moot kabeljauw en dien er de rode wijnsaus apart bij op.

  16. Serveer met stokbrood of gekookte aardappelen.