Recept: Mezzelune met courgette en krokante ham

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 courgettes
2 pakjes mezzelune giganti met ricotta en spinazie (verse pasta, 250 g)
1 kippenbouillontablet
1/2 zakje verse basilicum (15 g)
1 pakje parmaham (75 g)
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kookroom light (flesje 250 ml)

Bereidingswijze van het recept

  1. Courgettes schoonmaken en op grove rasp raspen.

  2. Pasta in ruim kokend water met verkruimeld bouillontablet koken volgens aanwijzingen op verpakking.

  3. Afgieten.

  4. Basilicumblaadjes fijnsnijden.

  5. Intussen plakken Parmaham in lengte halveren en in droge koekenpan met antiaanbaklaag krokant en bruin bakken.

  6. Knoflook pellen en fijnsnijden.

  7. Olie in wok verhitten en knoflook 1 min.

  8. bakken.

  9. Courgette toevoegen en ca.

  10. 2 min.

  11. meebakken.

  12. Room erdoor roeren en courgettemengsel goed doorwarmen.

  13. Naar smaak zout en peper toevoegen.

  14. Pasta over 4 borden verdelen.

  15. Courgettemengsel erop scheppen.

  16. Hamplakjes erop leggen en bestrooien met basilicum.