Recept: Pasta met tomaat, ricotta en basilicum
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
300 g schelpjespasta
1 bakje ricotta (kaas, 250 g)
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel nootmuskaat
1 zakje verse basilicum (15 g), fijngesneden
500 g cherrytrostomaten, gehalveerd
1 bakje ricotta (kaas, 250 g)
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel nootmuskaat
1 zakje verse basilicum (15 g), fijngesneden
500 g cherrytrostomaten, gehalveerd
Bereidingswijze van het recept
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de ricotta om met 1 eetlepel olie, de nootmuskaat, zout en (versgemalen) peper naar smaak en de helft van het basilicum.
Giet de pasta af, bewaar 1-2 eetlepels kookvocht en schep de pasta om met de tomaten en 1 eetlepel olie.
Verdeel de pasta over 4 borden.
Schep er wat ricotta op en bestrooi met de rest van het basilicum.