Recept: Pasta al limone

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 g penne (pasta)
1 citroen, schoongeboend
250 ml slagroom
100 g parmezaanse kaasflinters (Parmigiano reggiano flakes)

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Rasp de hele schil van de citroen fijn en pers 1 helft uit.

  3. Breng de slagroom met de citroenrasp zachtjes aan de kook en breng de citroensaus op smaak met 1-2 eetlepels citroensap, zout en (versgemalen) peper.

  4. Schep de citroensaus door de warme pasta, bestrooi met Parmezaanse kaas naar smaak.

  5. Een salade met tuinerwtjes en munt past hier goed bij.

  6. Spoel 300 g bevroren tuinerwtjes in een vergiet af onder de hete kraan tot ze net ontdooid en frisgroen zijn; laat ze even uitlekken.

  7. Verdeel de tuinerwtjes over de losgehaalde blaadjes van 1 kropsla.

  8. Besprenkel met 3 el olijfolie en 1 el citroensap, en strooi er 2 el verse, fijngesneden muntreepjes over.

  9. Lekker met wat parmezaanze kaas(flinters).