Recept: Spaghetti met geroosterde tomaten

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 tenen knoflook
750 g trostomaten
6 eetlepels olijfolie extra vierge
400 g spaghetti (500 g, biologisch)
1 zak rucola (sla, 75 g)
1 eetlepel balsamicoazijn
1 bakje grano padano snippers (kaas, 100 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 225 gradenC.

  2. Knoflook pellen en fijnsnijden.

  3. Tomaten halveren en met snijkant naar boven over ingevette braadslee of bakblik verdelen.

  4. Van de olie 2 el over de tomaten verdelen, samen met knoflook, peper en zout.

  5. Tomaten in oven 15 min.

  6. roosteren.

  7. Intussen spaghetti koken volgens aanwijzingen op verpakking.

  8. Rucola vlak voor serveren door spaghetti scheppen, over 4 borden verdelen en besprenkelen met rest olijfolie.

  9. Geroosterde tomaten besprenkelen met azijn en over spaghetti verdelen.

  10. Bestrooien met kaassnippers en serveren met rest kaassnippers.