Recept: Oosterse rijstsalade met cashewnoten

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

300 g pandanrijst
100 g cashewnoten, gezouten
2 eetlepels (arachide) olie
400 g Thaise groentemix (roerbak)
3 limoenen
3 eetlepels Thaise vissaus
2 eetlepels sojasaus
2 rode pepers, zonder zaadjes en in reepjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 zakje verse koriander (15 g), fijngehakt

Bereidingswijze van het recept

  1. In pan rijst koken volgens aanwijzing op verpakking.

  2. In droge koekenpan cashewnoten goudbruin roosteren.

  3. In wok olie verhitten en groenten ca.

  4. 3 minuten roerbakken tot ze knapperig gaar zijn.

  5. Limoenen schoonboenen, 1 limoen in dunne plakjes snijden en van 2 limoenen groene schil raspen.

  6. 1 Limoen uitpersen.

  7. Rijst in schaal scheppen en losmaken met vork.

  8. Achtereenvolgens limoenrasp, limoensap, vissaus, sojasaus, peperstukjes, knoflook en groenten er luchtig door scheppen.

  9. Laten afkoelen tot lauwwarm.

  10. Noten en koriander erdoor scheppen en garneren met plakjes limoen.

  11. Extra gevulde salade: Echt een salade om naar eigen inzicht op te varieren.

  12. Je kunt de salade extra vullen met in roerbakolie gebakken reepjes rundvlees, kip of vis.

  13. Of schep er extra garnalen of surimi door.

  14. Maak de rijstsalade niet al te lang van tevoren, want door het limoensap worden na verloop van tijd de rijstkorrels weer wat harder.