Recept: Kippensoep met pandanrijst
Recept informatie
Ingrediënten
1 stengel sereh (citroengras)
3 bosuitjes
150 g oesterzwammen
2 Shanghai paksoi (of 1 struik tah tsai)
500 ml kippenbouillon (van tablet)
1/2 eetlepel rode Thaise currypasta
2-3 eetlepels Thaise vissaus
1 kipfilet, in dunne plakjes
2 takjes basilicum
Bereidingswijze van het recept
Rijst gaarkoken volgens gebruiksaanwijzing.
Buitenste blad van sereh verwijderen en harde uiteinden eraf snijden.
Sereh in stukjes van 3 cm snijden en (met koksmes) kneuzen.
Bosuitjes schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden.
Grote oesterzwammen in repen scheuren.
Paksoi of tah tsai in repen snijden en wassen.
In pan bouillon met currypasta, 2 el vissaus en sereh aan de kook brengen en 5 min.
zachtjes laten koken.
Bosuitjes, kip en oesterzwammen erdoor roeren en soep nog 5 min.
zachtjes laten koken.
Paksoi toevoegen en soep nog 2-3 min.
zachtjes verwarmen.
Eventueel op smaak brengen met vissaus.
Basilicumblaadjes in stukjes scheuren.
In midden van twee wijde soepkommen of diepe borden bergje van rijst maken.
Soep erbij scheppen en bestrooien met basilicum.
Maak van de rijst mooie torentjes.
Verdeel de rijst hiervoor in twee koffiekopjes, druk de rijst goed aan en keer de kopjes in het midden van de soepkommen om.