Recept: Thaise kipcurry

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

3 sjalotten
1 Shanghai paksoi
2 eetlepels olie
1 schaal kipfilet in blokjes (300 g)
1-2 eetlepels groene Thaise currypasta (pot 225 g)
1 zak gebroken sperziebonen (250 g)
200 ml kokosmelk
1-2 eetlepels vissaus
1/2 theelepel suiker
2 eetlepels pinda's (of cashewnoten)

Bereidingswijze van het recept

  1. Sjalotten pellen en in partjes snijden.

  2. Paksoi wassen en onderste deel in repen snijden.

  3. Blad in stukken scheuren.

  4. In wok olie verhitten en kipblokjes op hoog vuur in 1-2 min.

  5. bruinbakken.

  6. Sjalotpartjes en 1 el currypasta 1 min.

  7. meebakken.

  8. Sperziebonen en paksoirepen erdoor scheppen.

  9. Kokosmelk, vissaus en suiker toevoegen en aan de kook brengen.

  10. Vuur laag draaien en gerecht 10 min.

  11. laten stoven; regelmatig omscheppen.

  12. Als sperziebonen beetgaar zijn, paksoiblad toevoegen en nog 2 min.

  13. meewarmen.

  14. Gerecht op smaak brengen met zout of vissaus en eventueel wat extra currypasta.

  15. Pinda's grof hakken en over kipcurry strooien.

  16. Lekker met rijst of noedels.