Recept: Gemarineerde varkenshaas met chilidip

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 1/2 eetlepel limoensap
1 eetlepel ketjap manis
1 varkenshaas, in blokjes van 2 cm
4 eetlepels zoete chilisaus
1/2 eetlepel Thaise vissaus
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Bereidingswijze van het recept

  1. In schaal marinade roeren van knoflook, korianderzaad, 1/2 el limoensap en ketjap.

  2. Vleesblokjes minstens 30 min.

  3. marineren.

  4. In kom chilisaus mengen met vissaus, sesamzaad en rest van limoensap.

  5. Vlees uit marinade nemen en droogdeppen.

  6. Aan tafel telkens een blokje vlees aan fonduevork steken en in hete olie in 2-3 min.

  7. goudbruin en gaar bakken.

  8. Stukjes varkenshaas in chilisaus dopen.

  9. Op dezelfde manier bereidt u natuurlijk ook andere soorten vlees.

  10. Bijvoorbeeld van kipfilet, kalkoen of lamsvlees.

  11. Snijd het vlees eens in dunne plakjes en steek elk plakje zigzag aan een fonduevork of satestokje.