Recept: Thaise bouillonfondue met kokosmelk

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 stengel sereh (citroengras)
2 eetlepels olie
1 liter warme kippenbouillon (van tablet)
400 ml kokosmelk
3-4 eetlepels Thaise vissaus
2-3 eetlepels limoensap
50 g mihoen
1 zakje verse koriander (15 g), grofgehakt

Bereidingswijze van het recept

  1. Knoflook, peper en sereh schoonmaken en fijnhakken, in (soep)pan met dikke bodem in olie fruiten.

  2. Bouillon en kokosmelk erdoor roeren en tegen de kook aan brengen (niet laten koken).

  3. Op smaak brengen met vissaus en limoensap.

  4. Bouillon op laag vuur (eventueel op vlamverdeler) zetten en met deksel op pan 10 min.

  5. laten intrekken.

  6. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen.

  7. Kokosbouillon in fonduepan schenken en koriander erdoor mengen.

  8. Fonduepan, mihoen en schalen diphapjes op tafel zetten.

  9. Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingredienten in paar minuten gaar laten worden.

  10. Na de maaltijd mihoen over vier kommen verdelen en bouillon erop schenken.

  11. Om in de bouillon te garen: - repen kipfilet - plakjes kalkoenschnitzel - blokjes zalmfilet - rolletjes van sliptongfilet - rauwe scampi (diepvries) - peultjes of sugarsnaps - schuine plakjes bospeen - blaadjes spinazie - repen paksoi - bosuitjes.