Recept: Oosterse rijstschotel met makreel
Recept informatie
Bereidingstijd:
15 minutenAantal personen:
2Ingrediënten
2 eieren
1 citroen
1/2 zakje verse peterselie (30 g)
1 gerookte makreelfilet met peper (200 g)
2 eetlepels olie
1 zak Thaise roerbakmix (400 g)
1 1/2 eetlepel milde kerriepoeder
1 zak voorgekookte langkorrel express rijst (250 g)
1 citroen
1/2 zakje verse peterselie (30 g)
1 gerookte makreelfilet met peper (200 g)
2 eetlepels olie
1 zak Thaise roerbakmix (400 g)
1 1/2 eetlepel milde kerriepoeder
1 zak voorgekookte langkorrel express rijst (250 g)
Bereidingswijze van het recept
Eieren in 6-8 min.
hard koken, pellen en in partjes snijden.
Intussen citroen in lengte halveren.
Helft in 4 partjes snijden, van andere helft schil dun raspen.
Peterselie fijnhakken.
Makreel in stukjes verdelen.
In wok olie verhitten en roerbakgroenten met kerriepoeder, citroenrasp, peterselie en peper naar smaak 3-4 min.
roerbakken.
Makreel en rijst erdoor scheppen en 2-3 min.
roerbakken.
Rijstschotel op twee borden scheppen en garneren met ei en citroen.