Recept: Kabeljauw met broccoli en noedels
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
500 g broccoli
250 g Chinese mie
1 schaaltje kabeljauwfilet, in blokjes
1 bakje surimisticks (150 g), in brede repen
100 Thaise currypasta
1 pakje kokosmelk (200 ml)
2 rode uien, in dunne partjes
1 theelepel sambal oelek
2-3 eetlepels (roerbak)olie sojasaus
250 g Chinese mie
1 schaaltje kabeljauwfilet, in blokjes
1 bakje surimisticks (150 g), in brede repen
100 Thaise currypasta
1 pakje kokosmelk (200 ml)
2 rode uien, in dunne partjes
1 theelepel sambal oelek
2-3 eetlepels (roerbak)olie sojasaus
Bereidingswijze van het recept
Kook de broccoli 5 minuten in ruim kokend water met zout.
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Schep de kabeljauw, surimi, Thaise curry, kokosmelk en sambal door elkaar en verwarm het mengsel 6-8 minuten in de magnetron op 600 watt.
Schep de curry na enkele minuten een keer om.
Laat de mie in een vergiet uitlekken.
Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 1-2 minuten.
Schep de broccoliroosjes erbij en roerbak ze 2-3 minuten mee.
Schep de mie erdoor en verwarm alles al omscheppend tot de mie door en door heet is.
Breng op smaak met een scheutje sojasaus.
Laat de curry uit de magnetron nog even nagaren en serveer hem met de roergebakken mie.