Recept: Gevulde appelen

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

2 eetlepels rozijnen
4 grote rode appels
4 eetlepels boter
100 gr gehakte hazelnoten
1 kopje fijngemaakte beschuit
1 borrelglaasje rum
1 borrelglaasje citroensap
4 volle eetlepels bruine suiker

Bereidingswijze van het recept

  1. Week de rozijnen in lauw water en laat ze even opzwellen.

  2. Was en droog de appels en haal met een lang puntig mes de klokhuizen eruit met een deel van het vruchtvlees.

  3. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes van het klokhuis.

  4. Smelt de boter zonder ze bruin te laten worden.

  5. Meng 3 eetlepels gesmolten boter met de stukjes appel,gehakte hazelnoten,fijngemaakte beschuit,rum,citroensap en bruine suiker.

  6. Laat de rozijnen uitlekken en meng ze eveneens door de vulling.

  7. Druk de vulling stevig in de 4 appels,bestrijk ze met de rest van de boter en grill ze 12 minuten op de grill bij matige hitte aan de zijkant van het rooster.

  8. Draai de appelen tijdens het grillen herhaaldelijk om, zodat ze aan alle kanten lichtbruin worden en besmeer ze voortdurend met wat boter.

  9. Advies: Bij het omdraaien van de appels moet je er goed op letten dat er niets van de vulling uitvalt.

  10. Je kunt de appels ook helemaal in folie wikkelen, dan direct op de barbecue leggen en in ongeveer 8 minuten onder regelmatig keren gaar laten worden.