Recept: Gestoomde Thaise kip

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 eetlepels sesamzaad
1 citroen, schoongeboend
1 eetlepel Thaise vissaus
2 kipfilets 200 g
broccoli, in roosjes
1 cm verse gember, in dunne plakjes
2 eetlepels chilisaus (Thaise)

Bereidingswijze van het recept

  1. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren en gaan geuren.

  2. Leg ze op een koud bord om verder gaar worden te voorkomen.

  3. Snijd de citroen doormidden.

  4. Pers het sap uit de ene helft en snijd de andere helft in dunne plakjes.

  5. Roer het sap en de vissaus door elkaar.

  6. Wrijf hiermee de kipfilets in en marineer ze in 15 minuten.

  7. Breng water in de stoompan aan de kook.

  8. Knip uit bakpapier een cirkel die iets groter is dan de stoommand (of vergiet).

  9. Prik er gaten in.

  10. Leg het in het stoommandje en verdeel de broccoli erover.

  11. Leg de kipfilets erop en daarop de plakjes citroen en gember.

  12. Stoom het geheel in 15-20 minuten gaar.

  13. Schenk de chilisaus over de kip en bestrooi met het sesamzaad.

  14. Lekker met Pandanrijst.

  15. Hou je van beetgare broccoli? Stoom 'm dan wat korter (5-10 minuten) in een apart mandje boven de kip.