Recept: Thaise kippensoep anders

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
6

Ingrediënten

2 eetlepels olie
300 g kipfilet, in blokjes
1 stengel citroengras (sereh), in stukken
1 rode peper, in ringetjes
2 cm verse gemberwortel, in plakken
250 g champignons, in grove stukken
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 liter kippenbouillon (van tablet)
1 zakje verse basilicum (15 g), fijngesneden

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit de olie in een soeppan.

  2. Bak hierin de kipfilet totdat deze lichtbruin ziet.

  3. Bak al omscheppend op hoog vuur het citroengras, de peper, gember en champignons mee, totdat ze een sterke geur afgeven.

  4. Schenk de kokosmelk en de kippenbouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

  5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

  6. Bestrooi de soep voor het serveren met het basilicum.

  7. Bewaar een paar hele blaadjes basilicum voor de garnering.