Recept: Krokante tofu met Thaise noedelsalade
Recept informatie
Ingrediënten
10 eetlepels ketjap manis
2 theelepels kerriepoeder
1 pakje tofu naturel (375 g)
4 eetlepels (zonnebloem)olie
2 struiken broccoli (600 g)
1 zak woknoedels (248 g)
3 rode uien
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 blikje tauge (125 g)
Bereidingswijze van het recept
Limoenen uitpersen.
In platte lage schaal 2 el limoensap, 6 el ketjap en 1/2 tl kerriepoeder mengen.
Tofu in 12 plakken snijden en goed droog deppen.
In grote koekenpan olie verhitten en hierin tofu om en om in ca.
8 min.
knapperig en bruin bakken.
Tofu in schaal in limoen-ketjapmengsel leggen en een paar keer keren.
Broccoli in kleine roosjes verdelen en steel in dunne plakken snijden.
In ruime pan in laag kokend water met 1 tl zout 5 min.
koken.
Woknoedels toevoegen, na 1 min.
noedels uit elkaar trekken en 3 min.
meekoken.
Afgieten, onder koude kraan afspoelen en laten uitlekken.
Uien pellen en in reepjes snijden.
In ruime schaal rest limoensap, 4 el ketjap, 1 1/2 el kerriepoeder en kokosmelk mengen.
Ui, tauge, broccoli en noedels erdoor scheppen.
Salade en tofu over 4 borden verdelen.