Recept: Krokante tofu met Thaise noedelsalade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 limoenen
10 eetlepels ketjap manis
2 theelepels kerriepoeder
1 pakje tofu naturel (375 g)
4 eetlepels (zonnebloem)olie
2 struiken broccoli (600 g)
1 zak woknoedels (248 g)
3 rode uien
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 blikje tauge (125 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Limoenen uitpersen.

  2. In platte lage schaal 2 el limoensap, 6 el ketjap en 1/2 tl kerriepoeder mengen.

  3. Tofu in 12 plakken snijden en goed droog deppen.

  4. In grote koekenpan olie verhitten en hierin tofu om en om in ca.

  5. 8 min.

  6. knapperig en bruin bakken.

  7. Tofu in schaal in limoen-ketjapmengsel leggen en een paar keer keren.

  8. Broccoli in kleine roosjes verdelen en steel in dunne plakken snijden.

  9. In ruime pan in laag kokend water met 1 tl zout 5 min.

  10. koken.

  11. Woknoedels toevoegen, na 1 min.

  12. noedels uit elkaar trekken en 3 min.

  13. meekoken.

  14. Afgieten, onder koude kraan afspoelen en laten uitlekken.

  15. Uien pellen en in reepjes snijden.

  16. In ruime schaal rest limoensap, 4 el ketjap, 1 1/2 el kerriepoeder en kokosmelk mengen.

  17. Ui, tauge, broccoli en noedels erdoor scheppen.

  18. Salade en tofu over 4 borden verdelen.