Recept: Thaise kippen-groentesoep met noedels
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
400 g kipfilet
3 eetlepels olie
1 zak Oosterse wokgroenten (750 g, diepvries)
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 liter kippenbouillon (van tablet)
150 g roerbakmie (pak 500 g)
4 eetlepels ketjap of sojasaus
1 theelepel sambal oelek
3 eetlepels olie
1 zak Oosterse wokgroenten (750 g, diepvries)
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 liter kippenbouillon (van tablet)
150 g roerbakmie (pak 500 g)
4 eetlepels ketjap of sojasaus
1 theelepel sambal oelek
Bereidingswijze van het recept
Kip in stukken snijden.
Olie in wok verhitten en hierin kip 3 min.
bakken.
Wokgroenten toevoegen en 3 min.
meebakken.
Kokosmelk en bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
Noedels toevoegen en 5 min.
zachtjes laten doorkoken.
Soep op smaak brengen met ketjap of sojasaus en sambal.
Soep over 4 grote diepe kommen verdelen.