Recept: Thaise kipcurry met groentenoedels

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 g kipfilet
1 ui
3 tenen knoflook
4 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel rode currypasta (potje 225 g)
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 zak mihoen (250 g)
400 g Thaise roerbakmix
1 blikje bamboescheuten (227 g)
1 schaaltje verse koriander (15 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Kip in stukjes snijden.

  2. Ui en knoflook pellen en grof snijden.

  3. Helft olie in wok verhitten en hierin kip 5 min.

  4. roerbakken.

  5. Ui en knoflook toevoegen en 2 min.

  6. meebakken.

  7. Currypasta en kokosmelk toevoegen en ca.

  8. 10 min.

  9. zachtjes laten koken.

  10. Ondertussen mihoen bereiden volgens aanwijzingen op verpakking.

  11. Koud afspoelen.

  12. Rest olie in hapjespan verhitten en hierin roerbakmix en uitgelekte bamboescheuten 5 min.

  13. roerbakken.

  14. Mihoen toevoegen en goed doorwarmen.

  15. Zout en peper naar smaak toevoegen.

  16. Ondertussen koriander grof snijden en helft door kipcurry mengen.

  17. Groentenoedels over 4 diepe borden of grote kommen verdelen.

  18. Kipcurry erop scheppen en bestrooien met rest koriander.