Recept: Spinaziesalade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

200 g parmaham
1/4 stokbrood of ciabatta
2 eetlepels citroenolie
1 teen knoflook, geperst
300 g verse spinazie
1 zakje verse basilicum (15 g), alleen de blaadjes
3 eetlepels olijfolie extra vierge
zeezout
peper, versgemalen

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 gradenC.

  2. Leg de parmaham op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  3. Bak de ham in 10 minuten bruin en krokant.

  4. Snijd het brood in grove dobbelstenen en schep ze om met de citroenolie en de knoflook.

  5. Verhit een antiaanbakpan op middelhoog vuur en bak de croutons al omscheppend in 5 minuten bruin en krokant.

  6. Schep de spinaziebladeren en de basilicumblaadjes om met de olijfolie en breng op smaak met zeezout en versgemalen peper.

  7. Verdeel de salade over 4 diepe borden.

  8. Verdeel de citroencroutons en de verbrokkelde krokante parmaham over de salade.

  9. Lekker met grof bruinbrood.