Recept: Aspergetaart met blauwaderkaas
Recept informatie
Ingrediënten
100 ml slagroom
100 g blauwaderkaas (blue stilton), verbrokkeld
3 eieren
1 zakje bosuitjes (3 stuks), in ringetjes
5 vellen fillobladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze van het recept
Schil de asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige harde uiteinden (circa 3 cm).
Breng in een ruime pan water met zout naar smaak aan de kook en kook hierin de asperges 5 minuten.
Roer de slagroom om met de kaas, de eieren en de bosui en breng het op smaak met (zout en) peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Vouw het fillodeeg voorzichtig uit, bekleed de ovenschaal met een velletje, bestrijk het met het kwastje dun met olie en leg hierop het volgende velletje (bestrijk elk volgend velletje weer dun met olie).
Leg de asperges met de kopjes om en om op de deegbodem en schenk hierover het kaasmengsel.
Bak de aspergetaart in het midden van de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een tomatensalade.