Recept: Zachtgegaarde ossenhaas

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
75 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

6 tenen knoflook, gepeld
4 stukken ossenhaas, op kamertemperatuur
2 eetlepels mosterd
50 g roomboter
150 ml rode wijn, op kamertemperatuur

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de tenen knoflook in vieren.

  2. Kerf met een mesje in elke ossenhaas 6 inkepingen en steek daarin een stukje knoflook.

  3. Bestrooi de ossenhaas met zout en peper naar smaak en smeer het vlees in met de mosterd.

  4. Verhit de boter in een braadpan met dikke bodem en braad hierin het vlees rondom aan.

  5. Draai het vuur laag, schenk de wijn voorzichtig via de zijkant van de pan erbij.

  6. Doe de deksel op de pan, zet de pan op een warmhoudplaatje en laat het vlees in 60 minuten zachtjes gaar worden (let op: het vocht mag absoluut niet koken.

  7. Als het toch bijna gaat koken, schenk er dan nog een beetje wijn bij, zodat de temperatuur weer omlaaggaat).

  8. Zet het vuur uit en laat het vlees nog minimaal 10 minuten met de deksel op de pan staan, voordat je het aansnijdt.