Recept: Pizza met Hollandse geitenkaas en aspergetips

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

100 g groene aspergetips 2 koelverse steenoven pizzabodems 150 g Hollandse geitenkaas, geraspt 1 theelepel gedroogde oregano 2 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergetips en kook ze in weinig water met zout in 1-2 minuten beetgaar.

  2. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.

  3. Verdeel de aspergetips over de pizzabodems.

  4. Strooi er de geitenkaas en oregano over en bewaar de pizza's afgedekt in de koelkast.

  5. Leg de pizza's op een ingevet rooster boven een matig heet vuur en dek de pizza's losjes af met aluminiumfolie of zet het deksel op de barbecue.

  6. Bak de pizza's in 8-10 minuten krokant.

  7. Druppel de olie over de pizza's, maal er een beetje peper boven en snijd de pizza's in punten.

  8. Vervang de geitenkaas eens door dunne plakjes gorgonzola of mozzarella.