Recept: Varkensschnitzel met tonijnmayonaise

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 knoflookstengels
4 varkensschnitzels
6 ansjovisfilets, uitgelekt
olijfolie om te bestrijken
1 blikje tonijn naturel (185 g), uitgelekt
1 eetlepel kappertjes
4 eetlepels mayonaise
1-2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd elke knoflookstengel in de lengte in 4 dunne staafjes.

  2. Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi de bovenkant met peper.

  3. Leg op elke schnitzel 1 ansjovisfilet en verdeel de knoflookstengel erover.

  4. Vouw het vlees dubbel en steek vast met een cocktailprikker.

  5. Bestrijk het vlees aan beide kanten dun met olie en bestrooi met peper.

  6. Pureer de tonijn met de kappertjes en resterende ansjovisfilets in een keukenmachine of met een staafmixer.

  7. Roer de mayonaise erdoor.

  8. Verdun de tonijnmayonaise met het citroensap en breng op smaak met zout en peper.

  9. Leg de schnitzels op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in 8-10 minuten per kant bruin en gaar.

  10. Serveer met de tonijnmayonaise erop geschept.