Recept: Basisrecept gepofte aardappels met...

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 aardappels in de schil, schoongeboend
1 theelepel zeezout, grof
50 g boter, zachte

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de hele aardappels 10 minuten in de schil in een bodempje water met de deksel op de pan.

  2. Meng het zeezout met de boter.

  3. Laat de aardappels een beetje afkoelen, prik ze in met een vork en wrijf ze in met de zoute boter.

  4. Wikkel ze ruim in aluminiumfolie.

  5. Pof de aardappels op de barbecue in 10-15 minuten gaar.

  6. Haal de aardappels uit de folie, snijd ze open en vul ze met een van de vullingen die hieronder staan.

  7. Nabereiden.

  8. .

  9. .

  10. met augurk en ei: Meng 4 augurken, in plakjes, met 2 hardgekookte eieren, in blokjes, met 2 el mayonaise.

  11. Breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper en bestrooi het met 2 el fijngesneden verse peterselie.

  12. .

  13. .

  14. .

  15. met cottage cheese en zalm: Schep 100 g cottage cheese, 50 g gerookte zalmsnippers, 1-2 el citroensap en 2 el fijngesneden verse dille door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en (versgemalen) peper.

  16. .

  17. .

  18. .

  19. met kruidige tomatenblokjes: Schep 2 tomaten, ontveld en in blokjes, 2 el basilicumblaadjes, grofgescheurd, 1 el balsamicoazijn en 1/2 tl zeezout door elkaar en breng het mengsel op smaak met (versgemalen) peper.

  20. Garneer met enkele blaadjes basilicum.