Recept: Barbecuekalkoenfilet met gember
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
250 g witte rijst
2 courgettes
75 g verse gember
1 teentje knoflook
3 eetlepels ketjap manis
1 schaaltje kalkoenfilet a la minute (350 g)
1 flesje barbecuesaus (260 ml)
2 courgettes
75 g verse gember
1 teentje knoflook
3 eetlepels ketjap manis
1 schaaltje kalkoenfilet a la minute (350 g)
1 flesje barbecuesaus (260 ml)
Bereidingswijze van het recept
Barbecue of grill verhitten.
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
Courgettes schoonmaken, in de lengte in dunne plakjes snijden.
Gember schillen en raspen.
Knoflook pellen en snipperen.
Ketjap mengen met 1/2 gember en 1/2 knoflook.
Kalkoen in ketjap leggen, even laten staan.
Courgette bestrooien met rest knoflook, zout en peper.
Kalkoenfilet en courgetteplakken op de barbecue of grill in ca.
5 min.
aan beide kanten bruin en gaar grillen.
Ondertussen in droge koekenpan rest gember 2 min.
bakken en met rijst mengen.
Op smaak brengen met zout en royaal peper.
Gemberrijst met gegrilde kalkoenfilet en courgette serveren.
Geef er apart barbecuesaus bij.