Recept: Nigeriaanse suya

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 teentjes knoflook, in stukjes
2 cm gember, fijngesneden
100 g pinda's, gepelde
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
400 g kipfilet, in blokjes van 2 cm
2 eetlepels olie
1 rode ui, in flinterdunne ringen

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat de satestokjes circa 30 minuten weken in koud water, zodat ze niet verbranden op de barbecue of in de grillpan.

  2. Stamp de knoflook in de vijzel fijn met de gember en de pinda's en meng de cayennepeper en de paprikapoeder erdoor (of maal het geheel in de keukenmachine fijn), breng met zout op smaak.

  3. Smeer de blokjes kip rondom in met dit mengsel en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken.

  4. Rijg de kip aan de satestokjes.

  5. Verhit de grillpan of de barbecue.

  6. Bestrijk de kip dun met de olie en gril de suya in 6-8 minuten op hoog vuur rondom gaar.

  7. Serveer het vlees met de uiringen.