Recept: Mexicaanse tortillapunten

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 ui, fijngesneden
1/2 zakje verse peterselie (30 g), fijngesneden
1 bekertje zure room (125 ml)
2 eetlepels maisolie
1 schaaltje vegetarisch fijngehakt (175 g)
1 zak Mexicaanse wokgroenten (diepvries, 750 g)
1 zak tortilla's flour (8 stuks)
2 kuipjes smeerkaas (100 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. In schaaltje zure room mengen met ui, peterselie en helft knoflook.

  2. Met zout en peper op smaak brengen.

  3. In grote koekenpan of wok olie verhitten, vegetarisch gehakt 3 min.

  4. bakken.

  5. Bevroren groenten en knoflook toevoegen en nog 7 min.

  6. roerbakken.

  7. Met zout en peper op smaak brengen.

  8. Tortilla's in vieren knippen.

  9. Punten dik besmeren met smeerkaas.

  10. Groentemengsel op besmeerde tortilla scheppen.

  11. Telkens 4 punten op elkaar stapelen en voorzichtig naast elkaar in 2 grote koekenpannen leggen.

  12. Met deksel op pan op laag vuur ca.

  13. 5 min.

  14. verwarmen.

  15. Punten op 4 borden leggen en op elk een lepel knoflooksaus scheppen.