Recept: Griekse rondo's met gegrilde aubergine

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappels
2 teentjes knoflook
1 zakje verse tijm (15 g)
1 dl olijfolie
3 aubergines
2 pakjes Griekse rondo's (200 g, Tivall)

Bereidingswijze van het recept

  1. Aardappelen schillen, in vieren snijden en aan de kook brengen.

  2. Laag zetten en in 15-20 min.

  3. gaarkoken.

  4. Afgieten en fijnstampen.

  5. Ondertussen knoflook pellen en fijnsnijden.

  6. Tijmblaadjes van takjes halen.

  7. 3/4 dl olie mengen met knoflook, tijm en naar smaak zout en peper.

  8. Aubergines schoonmaken en elk in 6 lange parten snijden.

  9. Mengen met helft knoflook-tijmolie.

  10. In hete grillpan aubergines in een paar keer in ca.

  11. 5 min.

  12. gaargrillen.

  13. In ruime koekenpan rest olijfolie verwarmen en rondo's aan beide kanten in ca.

  14. 7 min.

  15. bruin en gaar bakken.

  16. Aardappelpuree mengen met rest knoflook-tijmolie en over 4 borden verdelen.

  17. Gegrilde aubergines en rondo's ernaast leggen.