Recept: Griekse rondo's met gegrilde aubergine
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten Aantal personen:
4Ingrediënten
1 kg kruimige aardappels
2 teentjes knoflook
1 zakje verse tijm (15 g)
1 dl olijfolie
3 aubergines
2 pakjes Griekse rondo's (200 g, Tivall)
2 teentjes knoflook
1 zakje verse tijm (15 g)
1 dl olijfolie
3 aubergines
2 pakjes Griekse rondo's (200 g, Tivall)
Bereidingswijze van het recept
Aardappelen schillen, in vieren snijden en aan de kook brengen.
Laag zetten en in 15-20 min.
gaarkoken.
Afgieten en fijnstampen.
Ondertussen knoflook pellen en fijnsnijden.
Tijmblaadjes van takjes halen.
3/4 dl olie mengen met knoflook, tijm en naar smaak zout en peper.
Aubergines schoonmaken en elk in 6 lange parten snijden.
Mengen met helft knoflook-tijmolie.
In hete grillpan aubergines in een paar keer in ca.
5 min.
gaargrillen.
In ruime koekenpan rest olijfolie verwarmen en rondo's aan beide kanten in ca.
7 min.
bruin en gaar bakken.
Aardappelpuree mengen met rest knoflook-tijmolie en over 4 borden verdelen.
Gegrilde aubergines en rondo's ernaast leggen.