Recept: Bruschette met linzenpuree

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

6 eetlepels olijfolie
3 uien, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
4 sneden meergranenvloerbrood
1 blik linzen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
1 eetlepel verse salie (zakje 15 g), in reepjes gesneden
100 g feta-kaas (Griekse), verkruimeld

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem, schep de uien en knoflook erdoor en smoor ze in 10-15 minuten zachtjes gaar en goudbruin.

  2. Rooster het brood goudbruin in de broodrooster of in een hete grillpan.

  3. Meng de linzen met een derde van het uimengsel, eetlepel salie, 2 eetlepels olijfolie en een beetje zout en peper in de keukenmachine tot een gladde puree.

  4. Besprenkel de bruschette met de rest van de olijfolie en bestrijk ze royaal met de linzenpuree.

  5. Verdeel de rest van het uimengsel erover.

  6. Bestrooi met de feta en de rest van de salie.

  7. Maal er nog wat peper boven.

  8. Bestrooi de uien voor het smoren met wat zout, dan worden ze nog zoeter en lekkerder.

  9. Ui bevat namelijk veel suiker en zout laat deze smaak beter uitkomen.