Recept: Zalmhaasje in fillodeeg

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 zalmhaasjes (125 g)
1 pak fillobladerdeeg (diepvries, 225 g), ontdooid
5 eetlepels olijfolie extra vierge met citroenaroma (fles 250 ml)
2 zakjes verse basilicum (15 g)
2 bosuitjes, fijngehakt
4 eetlepels Griekse yoghurt
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mierikswortel (potje 140 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 gradenC.

  2. Wrijf de zalmhaasjes in met zout en peper en laat ze even liggen.

  3. Spreid 4 vellen fillodeeg uit, bestrijk ze dun met olijfolie en bedek ze met een 1/2 zakje basilicumblaadjes.

  4. Leg er weer een vel fillodeeg op en bestrijk ook deze dun met olie.

  5. Leg de zalm erop met de niet-grijze kant naar beneden.

  6. Hak de rest van het basilicum fijn en meng het met de bosui, een scheutje olijfolie en zout en peper.

  7. Verdeel dit over de zalm.

  8. Vouw het fillodeeg langs de zalmhaasjes naar boven en vouw het dicht tot pakketjes.

  9. Leg de pakketjes met de sluitkant naar beneden op de ingevette bakplaat.

  10. Bestrijk de pakketjes dun met olijfolie.

  11. Schuif de zalmpakketjes in het midden van de oven en bak ze in 20-25 min.

  12. goudbruin en gaar.

  13. Roer in een kom de yoghurt met mayonaise en mierikswortel tot een saus en voeg zout en peper toe.

  14. Schep de saus in 4 glaasjes, garneer met een basilicumblad.

  15. Serveer bij de zalmpakketjes.

  16. Lekker met gepofte aardappels.

  17. Gepofte aardappels: Snijd 4 zoete aardappelen in de lengte in partjes, schep om met 2 el olijfolie, 1 teen fijngehakte knoflook, 2 tl paprikapoeder en 1 el munt.

  18. Bestrooi de aardappelparten met grof zeezout en bak ze 20-25 min.

  19. op 200 gradenC in de oven.