Recept: Aardappelsalade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
60
Aantal personen:
10

Ingrediënten

2 kg aardappels, vastkokend
1 citroen, geperst
1 eetlepel grove mosterd
100 ml olijfolie extra vierge met citroenaroma (fles 250 ml)
2 eetlepels tijmblaadjes (zakje 15 g)
1 pot zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
200 g Griekse feta (kaas), in kleine blokjes
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
1 zak botersla (100 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 1-2 cm en kook ze in 10 minuten beetgaar.

  2. Klop in een grote schaal het citroensap met de mosterd, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.

  3. Schep de tijm, olijven, feta en kappertjes erdoor.

  4. Giet de aardappelen af en schep de nog warme blokjes door de dressing.

  5. Laat de salade afkoelen tot kamertemperatuur en laat daarna nog minstens een halfuur staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

  6. Schep vlak voor het serveren de salade luchtig om en schep de botersla erdoor.