Recept: Indiase gehaktspiesen met appel-yoghurtdip

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 g rundergehakt
1 eetlepel Indiase currypasta (pot 283 g)
1 appel, geschild en geraspt
1 zakje verse koriander (15 g), grofgesneden
2 eetlepels olijfolie
150 g Griekse yoghurt

Bereidingswijze van het recept

  1. Kneed met de hand (of maal in een keukenmachine) het gehakt met de currypasta, de helft van de appel en de helft van de koriander.

  2. Vorm van het gehakt 8 dunne worstjes en rijg ze aan de satestokjes.

  3. Verwarm de grillpan.

  4. Bestrijk de gehaktspiesen met de olie en bak ze in de grillpan in 10-12 minuten rondom gaar en bruin.

  5. Keer de spiesen regelmatig.

  6. Meng intussen in een kommetje de yoghurt met de rest van de appel en koriander.

  7. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.

  8. Serveer de yoghurtdip bij de spiesen.

  9. Lekker met naanbrood en sperziebonen.