Recept: Sinaasappelcouscous met aubergine

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

50 ml olijfolie
1 ui, fijngesneden
3 aubergines, in kleine blokjes
1 theelepel kaneelpoeder
1 sinaasappel schoongeboend
250 g couscous
1 zakje walnoten (55 g), grofgehakt
2 eetlepels honing
1/2 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
300 ml Griekse yoghurt

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit 2 el van de olijfolie en fruit hierin de ui goudbruin.

  2. Roer de aubergine erdoor, strooi de kaneel en zout en peper naar smaak erover en laat het afgedekt op laag vuur 20 min.

  3. stoven.

  4. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

  5. Roer het sap, de rasp en 300 ml kokend water door de couscous en schep om met (ruim) zout en peper naar smaak.

  6. Dek af met vershoudfolie en laat even wellen.

  7. Rooster de walnoten in een droge koekenpan krokant en laat op een bord afkoelen.

  8. Verwarm de honing (in de magnetron) en roer hem met de rest van de olie door de gewelde couscous.

  9. Roer de helft van de koriander door de yoghurt, breng op smaak met zout en peper.

  10. Verdeel de aubergine over 4 borden, schep de couscous ernaast en schenk wat korianderyoghurt erover.

  11. Bestrooi het gerecht met geroosterde walnoten en de rest van de koriander.