Recept: Marokkaanse couscoussalade
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
8Ingrediënten
250 g gewelde abrikozen (zak 375 g)
2 sinaasappels
2 theelepels kaneelpoeder
500 g couscous
6-7 eetlepels olijfolie
1 zakje amandelen (75 g)
1 zakje bosuitjes (3 stuks), in dunne ringen
1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
200 g Griekse feta, verkruimeld
2 sinaasappels
2 theelepels kaneelpoeder
500 g couscous
6-7 eetlepels olijfolie
1 zakje amandelen (75 g)
1 zakje bosuitjes (3 stuks), in dunne ringen
1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
200 g Griekse feta, verkruimeld
Bereidingswijze van het recept
Knip of snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.
Pers de sinaasappels uit.
Schep in een wijde schaal de abrikoosstukjes om met de sinaasappelrasp, de kaneel, de couscous en 1 theelepel zout.
Voeg al roerend het sinaasappelsap, 500 ml kokend water en de olijfolie toe.
Laat de couscous 10 minuten staan.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen op een bordje.
Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, driekwart van de koriander, feta en amandelen door.
Breng de couscoussalade op smaak met zout en peper.
Strooi de rest van de feta, amandelen en koriander erover.