Recept: Marokkaanse couscoussalade

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

250 g gewelde abrikozen (zak 375 g)
2 sinaasappels
2 theelepels kaneelpoeder
500 g couscous
6-7 eetlepels olijfolie
1 zakje amandelen (75 g)
1 zakje bosuitjes (3 stuks), in dunne ringen
1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
200 g Griekse feta, verkruimeld

Bereidingswijze van het recept

  1. Knip of snijd de abrikozen in kleine stukjes.

  2. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.

  3. Pers de sinaasappels uit.

  4. Schep in een wijde schaal de abrikoosstukjes om met de sinaasappelrasp, de kaneel, de couscous en 1 theelepel zout.

  5. Voeg al roerend het sinaasappelsap, 500 ml kokend water en de olijfolie toe.

  6. Laat de couscous 10 minuten staan.

  7. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen op een bordje.

  8. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, driekwart van de koriander, feta en amandelen door.

  9. Breng de couscoussalade op smaak met zout en peper.

  10. Strooi de rest van de feta, amandelen en koriander erover.