Recept: Filetlapjes met mozzarella en basilicum

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 g fusilli (pasta)
1 bol mozzarella (125 g)
1 schaaltje verse basilicum (15 g)
8 filetlapjes a la minute
5 eetlepels olijfolie
1 komkommer
1 theelepel mosterd
1 theelepel suiker
3 eetlepels azijn
1 kropsla, blaadjes losgehaald

Bereidingswijze van het recept

  1. Pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking.

  2. Mozzarella in 8 plakjes snijden.

  3. 8 blaadjes basilicum loshalen, rest blaadjes in reepjes snijden en takjes fijnsnijden.

  4. Filetlapjes bestrooien met zout en peper naar smaak.

  5. Helft olie in koekenpan verhitten.

  6. Hierin filetlapjes 1 min.

  7. bakken.

  8. Filetlapjes omkeren en op elk een blaadje basilicum en plakje mozzarella leggen.

  9. Met deksel op pan in ca.

  10. 2 min.

  11. kaas laten smelten en vlees gaar laten worden.

  12. Komkommer in 3 stukken en vervolgens in reepjes snijden.

  13. Dressing roeren van rest olie, mosterd, suiker, azijn en naar smaak zout en peper.

  14. Mengen met slablaadjes, komkommer en basilicumtakjes.

  15. Pasta over 4 borden verdelen, naar smaak jus erover sprenkelen en bestrooien met basilicumreepjes.

  16. Filetlapjes en salade erbij scheppen.