Recept: Filetlapjes met mozzarella en basilicum
Recept informatie
Ingrediënten
1 bol mozzarella (125 g)
1 schaaltje verse basilicum (15 g)
8 filetlapjes a la minute
5 eetlepels olijfolie
1 komkommer
1 theelepel mosterd
1 theelepel suiker
3 eetlepels azijn
1 kropsla, blaadjes losgehaald
Bereidingswijze van het recept
Pasta koken volgens aanwijzingen op verpakking.
Mozzarella in 8 plakjes snijden.
8 blaadjes basilicum loshalen, rest blaadjes in reepjes snijden en takjes fijnsnijden.
Filetlapjes bestrooien met zout en peper naar smaak.
Helft olie in koekenpan verhitten.
Hierin filetlapjes 1 min.
bakken.
Filetlapjes omkeren en op elk een blaadje basilicum en plakje mozzarella leggen.
Met deksel op pan in ca.
2 min.
kaas laten smelten en vlees gaar laten worden.
Komkommer in 3 stukken en vervolgens in reepjes snijden.
Dressing roeren van rest olie, mosterd, suiker, azijn en naar smaak zout en peper.
Mengen met slablaadjes, komkommer en basilicumtakjes.
Pasta over 4 borden verdelen, naar smaak jus erover sprenkelen en bestrooien met basilicumreepjes.
Filetlapjes en salade erbij scheppen.