Recept: Verse lintpasta met sinaasappelpesto

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
70 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

200 g bloem + om te bestuiven
2 eieren
100 ml olijfolie + 2 1/2 eetlepels
50 g pecorino (kaas), stukje
1 sinaasappel, schoongeboend en schil geraspt
50 g spinazie vers (zak 300 g)
1 teen knoflook
2 eetlepels amandelschaafsel (zakje 45 g), geroosterd
1/2 struik bleekselderij, in smalle reepjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Kneed de bloem en de eieren met el olie en een mespunt zout tot een soepel deeg.

  2. Laat het verpakt in vershoudfolie minimaal 30 min.

  3. rusten.

  4. Rasp 3 el pecorino en pers 1 sinaasappelhelft uit.

  5. Maal in de keukenmachine de spinazie met de knoflook fijn.

  6. Voeg 2 el sinaasappelsap, de rasp, de amandel en de geraspte kaas toe.

  7. Voeg al draaiend 100 ml olie toe.

  8. Breng de pesto op smaak met zout en peper.

  9. Bestuif het deeg met bloem; rol met deegroller of pastamachine uit tot langwerpige vellen van 1 mm dikte.

  10. Rol elk vel losjes op.

  11. Snijd er repen van 3-4 mm van, leg op een bebloemd werkvlak.

  12. Kook de pasta in ruim water met zout in 4-5 min.

  13. beetgaar.

  14. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de bleekselderij in 5-6 min.

  15. gaar.

  16. Neem de pan met bleekselderij van het vuur en schep de pasta met 4 el pesto erdoor.

  17. Serveer de pasta op 4 borden, schep er de resterende pesto op en schaaf (met een dunschiller) de rest van de pecorino boven de pasta.