Recept: Rijstpannenkoekjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

150 g basmatirijst
1 liter halfvolle melk
3 eieren
1 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden (potje 12 g)
75 g geraspte belegen geitenkaas
3 eetlepels rijstolie (fles 500 ml)
50 g rucola (sla, zak 75 g)
6 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de rijst in de melk gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Giet de rijst af en laat 20 minuten afgedekt goed droogstomen en afkoelen tot lauwwarm.

  3. Klop in een kom de eieren los.

  4. Roer de rijst met een vork los en meng er de eieren, de Italiaanse kruiden, de kaas en zout en peper naar smaak door.

  5. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel rijstolie en schep er 6 porties beslag in.

  6. Bak de pannenkoekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar.

  7. Bak met de rest van de olie en het beslag nog 6 pannenkoekjes.

  8. Leg op 4 borden een stapeltje van elk 3 pannenkoekjes en garneer ze met de rucola en de zongedroogde tomaten.