Recept: Tonijncrostini

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1/2 stokbrood, in schuine plakken
1 teen knoflook, gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
150 g verse tonijn, op kamertemperatuur
1/2 limoen, schoongeboend, schil geraspt, geperst
10 g rucola (sla, zak 75 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.

  2. Wrijf de plakken brood in met de knoflook en bestrijk ze aan beide kanten dun met olie.

  3. Bestrooi ze met zout en peper.

  4. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 8-10 minuten in de oven.

  5. Laat op een rooster afkoelen.

  6. Verhit de grillpan.

  7. Bestrijk de tonijn dun met olie en gril de vis 1-2 minuten per kant.

  8. Bestrooi de vis met zout en peper en besprenkel hem met limoensap.

  9. Snijd de tonijn in dunne plakken en beleg hiermee het brood.

  10. Verdeel er wat limoenrasp en rucola over.