Recept: Vlees-groentespies met gepofte aardappel

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 schaal varkensfiletlapjes (245 g)
1 bak champignons (250 g)
1 zakje bosuitjes (3 stuks)
1 blik minimaiskolfjes (425 g)
1 zakje Italiaanse kruiden (20 g)
75 ml olijfolie
1 rode paprika punt
4 aardappels stoompof in schil (schaal per 2 stuks)

Bereidingswijze van het recept

  1. Varkensfilet in 16 dobbelsteentjes snijden en bestrooien met zout en peper.

  2. Champignons borstelen.

  3. Bosui schoonmaken en in stukken van 3 cm snijden.

  4. Minimais laten uitlekken en halveren.

  5. Kruiden van takjes rissen(tijm en rozemarijn) en fijnsnijden.

  6. Enkele blaadjes apart houden voor yoghurtknoflooksaus en rest mengen met olie.

  7. Vlees en champignons marineren in kruidenolie.

  8. Aardappelen bereiden volgens aanwijzingen op verpakking.

  9. Rijg mais, champignon, vlees en bosui 8 keer aan spies.

  10. Snijd paprika in 4 repen, insmeren met olie.

  11. Grillplaat of pan verhitten en vlees-groentespiesen in 6 min.

  12. rondom gaargrillen.

  13. Verse kruiden door yoghurtknoflooksaus mengen en serveren bij spiesjes, paprika en gepofte aardappelen.