Restaurant Fred,
Rotterdam
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Het staat hier een beetje op z`n kop door alle hectiek", "Ik heb het nu drie keer gedaan. Eerst op De Zwethheul en La Vilette, en nu hier. Het blijft een apart gevoel".
Deze bekroning heeft volgens Mustert met kwaliteit te maken. "Ik kook nu twintig jaar onder een Michelinster, dan weet je wel een beetje hoe het beoordeeld wordt door Michelin. En hoe het gerecht technisch in elkaar moet zitten."
Ondanks al zijn ervaring is het gevoel bij deze ster niet anders. Mustert: "Het blijft geweldig en voelt niet anders. Het zorgt gewoon voor kippenvel. Je wordt overdonderd met telefoontjes en reacties. Een Michelinster is toch heel speciaal".
Deze bekroning heeft volgens Mustert met kwaliteit te maken. "Ik kook nu twintig jaar onder een Michelinster, dan weet je wel een beetje hoe het beoordeeld wordt door Michelin. En hoe het gerecht technisch in elkaar moet zitten."
Ondanks al zijn ervaring is het gevoel bij deze ster niet anders. Mustert: "Het blijft geweldig en voelt niet anders. Het zorgt gewoon voor kippenvel. Je wordt overdonderd met telefoontjes en reacties. Een Michelinster is toch heel speciaal".
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | 12:00 tot 21:30 |
Dinsdag | 12:00 tot 21:30 |
Woensdag | 12:00 tot 21:30 |
Donderdag | 12:00 tot 21:30 |
Vrijdag | 12:00 tot 21:30 |
Zaterdag | 18:30 tot 21:30 |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Voorgerechten
22,50
€
Kreeft en coquilles Een romige salade van gepocheerde kreeft met flinterdunne plakjes coquilles, geschaafde jonagold appel, creme in gember gemarineerde komkommer, kruim van geroosterde hazelnoten
18,50
€
Blauwhoender en eendenlever Een krokante lasagna van filodeeg met een romige salade van blauwhoender, eendenlever en jonge witlof vergezeld van truffelcreme
19,50
€
Ganzenlever en runderrookvlees Een marbre van ganzenlever, gekonfijte eend en runderrookvlees met een compote van grappa vijgen en granny smith appel
19,50
€
Tonijn en watermeloen Een licht gegeleerde soya-bouillon met Yellow fin tonijn, watermeloen, gezouten citroen, en krokante kerriekoekjes
17,50
€
Ossenhaas en filet americain Dungesneden Ierse ossenhaas gemarineerd in een dressing van oude sherry met huisgemaakte filet americain, krokante spek, Parmezaanse kaas en pastilles van mierikswortel
22,50
€
Kalfstartaar en langoustines Een smeuige kalfstartaar met augurk en kappertjes in olijfolie gebakken langoustines en een gelei van Pomodori tomaat en warme mayonaise
Tussengerechten
19,50
€
Ravioli en coquille Ravioli gevuld met een creme van knolselderij, fondue van eendenlever, gebakken coquilles en een licht gebonden truffelroom met gemalen Jamaica peper
22,50
€
Zeetong en krab Malse reepjes zeetong met koningskrab uit de Barentszee, asperges, jonge voorjaarsgroenten in een luchtige aspergecreme
18,50
€
Asperges en olijf In brioche gebakken groene asperges met een zalf van zwarte olijven, Sel de Guérande, met een blonde saus van peterselie en kalfsjus
Hoofdgerechten
42,50
€
Tarbot en ossenstaart Geglaceerde tarbot met zacht gegaarde ossenstaart en gebakken wilde paddenstoelen bedekt met een sabayon van morille
39,50
€
Zeebaars en tonijn In olijfolie gebakken zeebaars met gemarineerde Yellow fin tonijn, roergebakken Sjanghai paksoi met een vinaigrette van oude sherry en sjalotten
42,50
€
Zeetong en asperges Op de graat gebakken zeetong met krokante groene asperges en een klassieke botersaus met een kruim van geroosterde hazelnoten
39,50
€
Ossenhaas en chorizo Gebraden Ierse Ossenhaas met een huisgemaakt saucijsje van chorizo en een saus van rode wijn met zwarte peper
44,50
€
Lamsrug en voorjaarsgroenten Gebakken Lozère lamsrug met een gruyere aardappel carre en een saus van citroen thijm
39,50
€
Zwezerik en buikspek Krokant gebakken kalfszwezerik, gekonfijte buikspek met een karamel van pindanoten en koriander
38,50
€
Barbarie-eend en lychees Gebraden Barbarie-eend met lychees, een croque monsieur met gekonfijte eend en groene curry geserveerd met zijn eigen jus en een wortelextract
Menu`s
65,00
€
Menu Inspiration 4- gangen menu
32,00
€
* Optioneel wijnarrangement 79,50
€
* Het menu is uit te breiden naar een 5-gangen diner met een keuze van de kaaswagen 39,50
€
Menu Dejeuner 3- gangen menu lunchmenu
24,00
€
* Optioneel wijnarrangement Desserts
"onweerstaanbaar zoet en hartig"
Chocolade en espresso
Delice van karamel chocolade met krokant gepofte rijst en sorbet van espresso
Appel en vanille
In lagen opgebouwde vanille parfait met gepocheerde appel en roomijs van boter babbelaars
"Baba" en rum
Rum baba`s met gekarameliseerde banaan en vanille roomijs
Specerijen dessert versie 2009
Parfait van speculaas, kaneelroomijs en spekkoek
Citroen en basilicum
In de oven gegaarde taart van citroen gekarameliseerd met berlingo zuurtjes en een sorbet van limoen en basilicum
Fromage
een selectie van Hollandse en buitenlandse kazen
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant Fred? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Fred. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Fred. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.