Restaurant Halvemaan,
Amsterdam
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Restaurant Halvemaan
Op zoek naar de perfecte balans in geuren, kleuren en smaken?
Restaurant Halvemaan is gevestigd in Buitenveldert, een lommerrijke buitenwijk net buiten het centrum van Amsterdam, gesitueerd in een prachtig park aan een vijver. Het terras, maar ook het restaurant zelf, is een oase van rust en sereniteit. Voor gastronomen een absolute must!
Al 20 jaar zorgen wij met onze brigade voor een unieke eetervaring.
Halvemaans keuken is zeer persoonlijk, elegant, in balans, altijd verrassend en origineel.
Een paar van mijn bekende klassiekers zijn steak tartaar met oester en spiegelei, eendenlever gebruleerd met grove peper en suiker en al sinds het begin de onovertroffen gekarameliseerde bread & butter pudding.
Als bij mooi weer het schitterende terras open is, laten wij u graag kennismaken met specialiteiten uit de ambachtelijke houtoven. Verder koken en serveren wij natuurlijk een keur aan gerechten, door mijzelf gecreëerd.
Voor hen die houden van verrassend eten zou ik willen zeggen; Reserveer!
Mijn team van enthousiaste medewerkers staat klaar om u te verwelkomen en van dienst te zijn.
Op zoek naar de perfecte balans in geuren, kleuren en smaken?
Restaurant Halvemaan is gevestigd in Buitenveldert, een lommerrijke buitenwijk net buiten het centrum van Amsterdam, gesitueerd in een prachtig park aan een vijver. Het terras, maar ook het restaurant zelf, is een oase van rust en sereniteit. Voor gastronomen een absolute must!
Al 20 jaar zorgen wij met onze brigade voor een unieke eetervaring.
Halvemaans keuken is zeer persoonlijk, elegant, in balans, altijd verrassend en origineel.
Een paar van mijn bekende klassiekers zijn steak tartaar met oester en spiegelei, eendenlever gebruleerd met grove peper en suiker en al sinds het begin de onovertroffen gekarameliseerde bread & butter pudding.
Als bij mooi weer het schitterende terras open is, laten wij u graag kennismaken met specialiteiten uit de ambachtelijke houtoven. Verder koken en serveren wij natuurlijk een keur aan gerechten, door mijzelf gecreëerd.
Voor hen die houden van verrassend eten zou ik willen zeggen; Reserveer!
Mijn team van enthousiaste medewerkers staat klaar om u te verwelkomen en van dienst te zijn.
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Openingstijden
Maandag | 12:00 tot 21:00 |
Dinsdag | 12:00 tot 21:00 |
Woensdag | 12:00 tot 21:00 |
Donderdag | 12:00 tot 21:00 |
Vrijdag | 12:00 tot 21:00 |
Zaterdag | Gesloten |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Voorgerechten
15,00
€
Foie gras brule 1992 eendenleverterrine gebrûleerd met grove peper en suiker met vinaigrette van balsamico. Grote portie meerprijs 10 euro
15,00
€
Steak tartaar 1991 tartaar van rundvlees met gehakte oester, spiegelei, saus van mayonaise en oestervocht. Grote portie meerprijs 10 euro
20,00
€
Toast halvemaan toast gevuld met gerookte paling, crème fraîche met mierikswortel, eendenlever en komkommer
15,00
€
Hot duck 2006 brood, eendenworst, zuurkool, gesmolten eendenlever en jus
30,00
€
Sashimi van kreeft 2005 dun gesneden verse kreeft, saus van mayonaise en piment d`espelette, jus van soja met wasabi, gesmoorde tauge en koriander
15,00
€
Ravioli 2001 gestoomde en gebakken ravioli gevuld met spitskool, prei, wortel, tauge, hazelnoot en koriander met ginseng-bouillon
Hoofdgerechten
15,00
€
Artisjok, meiknol, rode biet en wortel puree en gebakken artisjok, puree en gebakken meiknol, gekookte wortel en bietenpuree met krokante biet en vinaigrette met gember en citroen. Grote portie meerpijs 10 euro
25,00
€
Snoek, rivierkreeftjes en kikkerbilletjes quenelle van snoek, rivierkreeftjes, jus van rivierkreeftjes, krokante kikkerbilletjes, mousse van knoflook en peterselie en waterkers. Grote portie meerprijs 10 euro
25,00
€
Steenschol en octopus gebakken steenschol, octopus a la carbonara, bindsla en gefrituurde sjalotjes. Grote portie meerprijs 10 euro
30,00
€
Kreeft en koffie gepocheerde kreeft, jus van kreeft en koffie, witlof en knolselderijpuree met djoeroek poeroet. Grote portie meerprijs 20 euro
40,00
€
Gevulde tarbot tarbot gebakken in kreeftenolie gevuld met duxelles van paddenstoelen en met mousse van bloemkool met waddengarnalen
25,00
€
Zwezerik en fourme d`ambert krokant gebakken kalfszwezerik, jus van fourme d`ambert, sauternes en citroen, compôte van peer en zwarte peper en puree van artisjok. Grote portie meerprijs 15 euro
25,00
€
Weidelam weidelam met mousseline van knoflook, coulis van peterselie, gefrituurde peterselie en sperziebonen. Grote portie meerprijs 10 euro
Port
7,50
€
Late bottled vintage port 2000 quinta de ventozelo per glas
9,50
€
Colheita 1994 kopke per glas
35,00
€
Late bottled vintageport 1997 churchill`s 37.5 cl
35,00
€
Vintage port 2000 quinta do crasto 37.5 cl
85,00
€
Vintage port, "quinta de vargellas" 1995 taylor`s 37.5 cl
100,00
€
Vintage port 2003 croft 37.5 cl
Nagerechten
15,00
€
Kaasplateau 12,50
€
Bread & butter pudding gekarameliseerde "bread & butter pudding" geserveerd met vanillesaus en vanille-ijs
12,50
€
Chocolade en truffel truffel, ganache, peer, brioche en perensorbet met eau de vie "poire william"
12,50
€
Ananas en macadamia Ananas, creme van passievrucht, macadamia noten limoen-caramel, ijs van witte chocolade en jenever
12,50
€
Baba Baba gedrenkt in siroop van campari en grapefruit, curd van grapefruit en chocolade-ijs met gember
Dessertwijn per glas
5,00
€
Pedro ximenez sherry, spanje s.a. delgado zuleta 6,00
€
Moscatel de setubal 2003 bacalhoa ,portugal 6,00
€
Coteaux du layon beaulieu 2008 chateau pierre bise 9,50
€
Clairette de die jaillance, frankrijk 12,00
€
Moscatel ariayanus dulce 2007 bodegas bentomiz Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant Halvemaan? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Halvemaan. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant Halvemaan. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.