Vis & Ko,
Haarlem
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Geachte Vis & Ko websitebezoeker,
Alles draait bij ons om de meest fantastische producten uit zee!
Een van de laatste plaatsen op aarde waar we zonder menselijk ingrijpen in de voeding echte, eerlijke, wilde, topproducten kunnen vinden. Om onze steen bij te dragen aan een behoorlijk toekomst-
beleid respecteren we volledig de seizoenen van alles wat zwemt.
In de kuitperiode en de daarop volgende herstelperiode zult u daardoor soms de door u gewenste vissoort niet op de kaart vinden. Misschien komt u juist voor die heerlijke zeetong of die prachtige dikke tarbot en bent u daardoor licht teleurgesteld.
We hopen echter dat u met ons die bijdrage wilt leveren aan een gezonde visstand, ook over 20 jaar. Vergeet eenn ding a.u.b. nooit, de kwaliteit en het plezier dat u beleeft aan het eten van vis wordt niet bepaald door de luxe of de hoge prijs maar uitsluitend door de versheid en de liefde van ons keukenteam. We hopen dat u die liefde terugproeft in onze gerechten. Puur, ongekunsteld en eerlijk is ons devies. Geen gecompliceerde culinaire trends maar:"(h)eerlijke zaken die (h)eerlijk smaken". Voor de echte karnivoren en vegetariers bieden we vanzelfsprekend en met plezier passende oplossingen aan.
Maar..... we zouden niet zijn wie we zijn als we u toch vooral in overweging willen geven om zo`n heerlijk spartelvers visje te proberen. Geloof ons als vis onberispelijk van kwaliteit is laat je de vooroordelen snel varen.
Het is met vis als met alles in het leven: TRY BEFORE U DIE !
We hopen dat we u snel mogen verwelkomen!
Imko Binnerts Patron Cuisinier
Mitchell Ligthart Gastheer Sommelier
Dennis Koopmans Chef kok
Marieke van Steveninck Gastvouw
Alles draait bij ons om de meest fantastische producten uit zee!
Een van de laatste plaatsen op aarde waar we zonder menselijk ingrijpen in de voeding echte, eerlijke, wilde, topproducten kunnen vinden. Om onze steen bij te dragen aan een behoorlijk toekomst-
beleid respecteren we volledig de seizoenen van alles wat zwemt.
In de kuitperiode en de daarop volgende herstelperiode zult u daardoor soms de door u gewenste vissoort niet op de kaart vinden. Misschien komt u juist voor die heerlijke zeetong of die prachtige dikke tarbot en bent u daardoor licht teleurgesteld.
We hopen echter dat u met ons die bijdrage wilt leveren aan een gezonde visstand, ook over 20 jaar. Vergeet eenn ding a.u.b. nooit, de kwaliteit en het plezier dat u beleeft aan het eten van vis wordt niet bepaald door de luxe of de hoge prijs maar uitsluitend door de versheid en de liefde van ons keukenteam. We hopen dat u die liefde terugproeft in onze gerechten. Puur, ongekunsteld en eerlijk is ons devies. Geen gecompliceerde culinaire trends maar:"(h)eerlijke zaken die (h)eerlijk smaken". Voor de echte karnivoren en vegetariers bieden we vanzelfsprekend en met plezier passende oplossingen aan.
Maar..... we zouden niet zijn wie we zijn als we u toch vooral in overweging willen geven om zo`n heerlijk spartelvers visje te proberen. Geloof ons als vis onberispelijk van kwaliteit is laat je de vooroordelen snel varen.
Het is met vis als met alles in het leven: TRY BEFORE U DIE !
We hopen dat we u snel mogen verwelkomen!
Imko Binnerts Patron Cuisinier
Mitchell Ligthart Gastheer Sommelier
Dennis Koopmans Chef kok
Marieke van Steveninck Gastvouw
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | 12:00 tot 01:00 |
Dinsdag | 12:00 tot 01:00 |
Woensdag | 12:00 tot 01:00 |
Donderdag | 12:00 tot 01:00 |
Vrijdag | 12:00 tot 01:00 |
Zaterdag | 18:00 tot 01:00 |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Voorgerechten
3,00
€
Oesters De Gillardeau oester komt uit het water tussen het eiland Ile `d Oleron en de kust van la Rochelle en behoort tot het geslacht "Crasstrea Gigas". Deze oester is een "Special de Claires" en kwalitatief beter dan de bekende "Fine de Claires". De oesters danken hun hoge kwaliteit aan het zeer planktonrijke, koude water van Utah Beach in Normandie. Als de oesters groot genoeg zijn worden ze verplaatst naar de oesterbedden van de Marennes d`Oleron. Deze oester heeft een heerlijk volle enigszins zoete smaak. Per stuk
8,50
€
Vissoep Provencaals met rouille en croutons
8,50
€
Garnalenkroketten Van Waddenzeegarnalen met peterselie en mosterdmayo
8,50
€
Zeeuwse Kokkels Met knoflook, rode peper en koriander
9,75
€
Waddenzeegarnalen Met cocktailsaus (geen conservering)
13,75
€
Salade Nicoise Imko`s versie met gegrilleerde en rauwe tonijn, haricots verts, aardappel, tomaat, gekookt scharreleitje, rode ui en basilicum
14,50
€
Langoustines Geplet met bloemkool, amandel en vadouvan specerijen
15,50
€
Alaska King Crab Lauwwarme poten met cocktailsaus of gesmolten boter
27,50
€
Plateau Vis & Ko Sashimi tonijn met wakame, King Crab, Waddenzeegarnalen, 2 kleine garnalenkroketjes, 3 Gillardeau oesters, kokkels, kopje vissoep
39,50
€
Plateau Vis & Ko : Royal Met halve kreeft erbij
12,50
€
Paletta Jamon Iberico JJJJJ Dungesneden schouderham van Iberico varken
14,50
€
Zwezerik Krokant gebakken met macaroni, morieljes en kalfsjus
Kreeftgerechten
14,50
€
Canadese kreeft 1/2 koude kreeft met gemengde salade
11,50
€
Soto van kreeft spicy kreeftenbouillon met citroengras, rode peper, kokos, pinda, geroosterde ui, ei, tauge en koriander
29,50
€
Kreeft "Thermidor" Hele gegratineerde kreeft met champignons en kaas
29,50
€
Kreeft Gegrilleerd met asperges en bearnaisesaus
Hoofdgerechten
17,50
€
Schol Reepjes gefrituurd met wasabi-remoulade, caesars salade en "triple cooked" fries
19,50
€
Kabeljauw Met gepofte aubergine en BBQ geroosterde paprika, saus van tomaat, wijnazijn, zwarte olijven, saffraan, dragon en olijfolie
23,50
€
Wilde Zeebaars Met kokkels, saffraan en lamsoren
23,50
€
"Catch of the Day" De aanvoer van vandaag!!
26,50
€
Tarbotin Jonge tarbot op de graat gebakken met béarnaisesaus en "triple cooked" fries
24,50
€
Ossenhaas Met rode wijnsaus, bleekselderij en paddenstoelen
Kaas
Onze kazen zijn afkomstig van Betty en Martin Koster van L`Amuse uit Santpoort Noord, een Fromagerie met enorme vakkennis en een grote liefde voor het vak. Wij serveren altijd ongepasteuriseerde kazen
9,50
€
4 Soorten 12,50
€
5 Soorten Wijn
5,50
€
2000 Quinta do Portal LBV Per glas
7,00
€
S.A. Madeira Verdelho, 10 years old Per glas
8,50
€
S.A. Quinta do Portal 20 Years old Tawny Per glas
57,50
€
2000 Quinta do Portal Vintage 2003 0.375
6,00
€
2005 Maury vendange tardive, vin doux naturel, Domaine Pouderoux Per glas
6,00
€
2008 Anjou, Moulleux, Coteaux de la Loire Domaine Musset-Roullier Per glas
Dessert
8,50
€
Warm taartje Van bittere chocolade met lopende vulling van frambozen, sorbetijs van frambozen (bereidingstijd 15 minuten)
8,50
€
Gemarineerde aardbeien Met crumble en Romanoff espuma, sorbet van ricotta
8,50
€
Dessert van vandaag Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Vis & Ko? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Vis & Ko. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Vis & Ko. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.