Restaurant de Parelvisser,
Groningen
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Welkom bij Restaurant de Parelvisser
In hartje Groningen streeft zeespecialiteitenrestaurant De Parelvisser naar gastronomische perfectie. Restaurant De Parelvisser bestaat al weer zeven jaar in de Gelkingestraat, onder de vleugels van Hotel Schimmelpenninck Huys. November 2005 was de maand van een grondige verbouwing, zodat er maar liefst 40 gasten kunnen worden ontvangen.
De keuken heeft een compleet nieuw fornuis gekregen. Dit fornuis, de Maestro van Bonnet, door de chefkok liefkozend de "Black Queen" genoemd is een lust voor het oog. Alles is speciaal afgestemd op de wens van de chef en is uniek in zijn soort. Een restaurant waar de keuken garant staat voor verse vis, schaal- en schelpdieren, dit in combinatie met seizoens- en regionaal gebonden producten. Chefkok Ko Rustige zorgt met zijn brigade voor een culinaire creativiteit die de zee weer tot leven brengt. De gast heeft nog steeds zicht op de open keuken waar de gerechten bereid worden.
Natuurlijk is het ook mogelijk om vlees of vegetarische gerechten te nuttigen. Met de herfst en wintermaanden voor de deur komt het wild seizoen zeker aan bod. In combinatie met de gerechten en menu`s zorgt het bedieningsteam voor de juiste wijnkeuze`s met verrassende wijnen uit Europa en de Nieuwe Wereld.
In hartje Groningen streeft zeespecialiteitenrestaurant De Parelvisser naar gastronomische perfectie. Restaurant De Parelvisser bestaat al weer zeven jaar in de Gelkingestraat, onder de vleugels van Hotel Schimmelpenninck Huys. November 2005 was de maand van een grondige verbouwing, zodat er maar liefst 40 gasten kunnen worden ontvangen.
De keuken heeft een compleet nieuw fornuis gekregen. Dit fornuis, de Maestro van Bonnet, door de chefkok liefkozend de "Black Queen" genoemd is een lust voor het oog. Alles is speciaal afgestemd op de wens van de chef en is uniek in zijn soort. Een restaurant waar de keuken garant staat voor verse vis, schaal- en schelpdieren, dit in combinatie met seizoens- en regionaal gebonden producten. Chefkok Ko Rustige zorgt met zijn brigade voor een culinaire creativiteit die de zee weer tot leven brengt. De gast heeft nog steeds zicht op de open keuken waar de gerechten bereid worden.
Natuurlijk is het ook mogelijk om vlees of vegetarische gerechten te nuttigen. Met de herfst en wintermaanden voor de deur komt het wild seizoen zeker aan bod. In combinatie met de gerechten en menu`s zorgt het bedieningsteam voor de juiste wijnkeuze`s met verrassende wijnen uit Europa en de Nieuwe Wereld.
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | 18:00 tot 23:00 |
Woensdag | 18:00 tot 23:00 |
Donderdag | 18:00 tot 23:00 |
Vrijdag | 18:00 tot 23:00 |
Zaterdag | 18:00 tot 23:00 |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Prijzen
14,50
€
Voorgerechten 25,00
€
Hoofdgerechten 10,50
€
Nagerechten 12,50
€
Kaasplankje 5,50
€
Koffie of thee met friandises Voorgerechten
Tonijn
Met sojaschuim, komkommer en kroepoek van sesam
In basilicumolie gekonfijte sardientjes
Met een salade van paprika en cerisetomaatjes
Hollandse nieuwe
Met compote van sjalotjes, augurkjes op zuur en ijsbergsla
Dungesneden griet en gestoofde prei
Overgoten met een serehknoflook fumet
Kwartel met vijgen
En een jus van cognac-rozijntjes
Hoofdgerechten
Schotse coquilles in sliptongfilet
Met courgette, kikkererwtenpuree en kruidenolie
Gesauteerde sliptongfilet
Met Hollandse garnalen, tagliatelle, tuinkers en Lagavulin botersaus
Op de huid gebakken kabeljauw
Met een bitterbal van bospeen en amandel en Groninger mosterdsabayon
Aan de graat gebakken rogvleugel
Met cantharellen, krieltjes en coulis van doperwten
Gesauteerde ossenhaas
Met morilles, groene asperges, aardappelsoufflé en kalfsjus
Bij alle gerechten en menu`s geven wij u graag wijnadvies.
Onze keuken werkt uitsluitend met dagverse producten, daarom kan het zich voordoen dat bepaalde producten niet voorradig zijn.
Nagerechten
Chebris met kersen
Hollandse bramen
Met een sinaasappelcitroenmelisse sorbet, bramenschuim, en een galet van witte chocolade
Kaasplank met zeven verschillende soorten kaas
Parelvissermenu
Voorgerecht
In basilicumolie geconfijte sardientjes met een salade van paprika en cerisetomaatjes
Tussengerecht
Dungesneden griet en gestoofde prei overgoten met een fûmet van sereh, rode peper en knoflook
Tussengerecht
Gesauteerde rogvleugel met cantharellen, peterselieaardappelchips en een coulis van doperwten
Hoofdgerechten
Op de huid gebakken kabeljauw en Canadese kreeft met ansjovispasta, groene asperges en een romige kreeftensaus
Dessert
Geflambeerde kersen met vanille ijs
35,00
€
3-gangen menu 42,50
€
4-gangen menu 50,00
€
5-gangen menu Bijpassende wijnarrangementen
20,50
€
3-gangen 27,50
€
4-gangen 34,50
€
5-gangen Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant de Parelvisser? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant de Parelvisser. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant de Parelvisser. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.