Restaurant de Nieuwe Mulderij,
Leeuwarden
Restaurants » Culinair Michelin ster(ren)
Welkom op de website van de Nieuwe Mulderij
De Nieuwe Mulderij is gevestigd in het centrum van Leeuwarden. Een stad met een rijke historie en veel bezienswaardigheden. Het restaurant bevindt zich op twee minuten loopafstand van het NS-, en busstation. Voor het restaurant is parkeerruimte aanwezig. Wij streven ernaar u een perfecte avond te bezorgen. Het gaat ons er niet alleen om u een uitstekend diner te serveren. Wij willen u ook de persoonlijke aandacht geven die u verdient.
Onze keuken is te omschrijven als regionaal met een internationale kookstijl. Wij werken uitsluitend met verse producten en proberen daarbij zoveel mogelijk grondstoffen van ambachtelijke leveranciers uit de omgeving te betrekken. Veel van deze leveranciers werken en/of telen op een biologische manier. Naast onze a la carte kaart voeren wij voor de lunch samengestelde lunchmenu's en `s avonds respectievelijk drie, vier en vijf gangen menu's. De Nieuwe Mulderij biedt plaats aan ca.45 personen.
De menukaart bevat een keuze aan gerechten, zowel voor vegetariers als voor liefhebbers van vis en vlees. Iedere twee maanden veranderen de gerechten op de menukaart zodat wij de seizoenen optimaal kunnen vertalen in onze kaart
Fryslan Culinair
De Nieuwe Mulderij is aangesloten bij het Friese Culinaire samenwerkingsverband Fryslan Culinair. Fryslan Culinair is een samenwerkingsverband van toprestaurants in Fryslan. Samen staan zij garant voor gastronomisch genieten op topniveau. Ook werken zij samen bij het stimuleren en promoten van Fries culinair erfgoed.
Met vriendelijke groet,
Henk Markus en medewerkers(sters)
De Nieuwe Mulderij is gevestigd in het centrum van Leeuwarden. Een stad met een rijke historie en veel bezienswaardigheden. Het restaurant bevindt zich op twee minuten loopafstand van het NS-, en busstation. Voor het restaurant is parkeerruimte aanwezig. Wij streven ernaar u een perfecte avond te bezorgen. Het gaat ons er niet alleen om u een uitstekend diner te serveren. Wij willen u ook de persoonlijke aandacht geven die u verdient.
Onze keuken is te omschrijven als regionaal met een internationale kookstijl. Wij werken uitsluitend met verse producten en proberen daarbij zoveel mogelijk grondstoffen van ambachtelijke leveranciers uit de omgeving te betrekken. Veel van deze leveranciers werken en/of telen op een biologische manier. Naast onze a la carte kaart voeren wij voor de lunch samengestelde lunchmenu's en `s avonds respectievelijk drie, vier en vijf gangen menu's. De Nieuwe Mulderij biedt plaats aan ca.45 personen.
De menukaart bevat een keuze aan gerechten, zowel voor vegetariers als voor liefhebbers van vis en vlees. Iedere twee maanden veranderen de gerechten op de menukaart zodat wij de seizoenen optimaal kunnen vertalen in onze kaart
Fryslan Culinair
De Nieuwe Mulderij is aangesloten bij het Friese Culinaire samenwerkingsverband Fryslan Culinair. Fryslan Culinair is een samenwerkingsverband van toprestaurants in Fryslan. Samen staan zij garant voor gastronomisch genieten op topniveau. Ook werken zij samen bij het stimuleren en promoten van Fries culinair erfgoed.
Met vriendelijke groet,
Henk Markus en medewerkers(sters)
Adresgegevens
Telefoon
Klik voor telefoonnummer
Website
Openingstijden
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | 17:30 tot 21:30 |
Woensdag | 17:30 tot 21:30 |
Donderdag | 17:30 tot 21:30 |
Vrijdag | 17:30 tot 21:30 |
Zaterdag | 17:30 tot 21:30 |
Zondag | Gesloten |
Betaalopties
Contant PIN Creditcard
Faciliteiten
Air conditioning | Aangepast toilet | All-inclusive acties | Bar | Catering / thuisbezorging | Feest en partijen mogelijk | Gelegen buiten het centrum | Gelegen in het centrum | Huisdieren toegestaan | Kind vriendelijk | Kinder menu | Live muziek (regelmatig) | Reserveren mogelijk | Rolstoel vriendelijk | Rookmogelijkheiden | Terras | Thema avonden | Vegetarisch menu | Vergaderings ruimte | Vrij parkeren |   |   |
Menukaart
Voor- en Tussengerechten
13,75
€
Zeebaars - oester - citroentijm Wilde zeebaars van de "HA 11" met beignet van oester, citroentijm, met een salade van avocado, grapefruit en tomaat
13,75
€
Rundertartaar - gepocheerd eitje - parmezaan Gerookte runderribstuk, kruiden-krokantjes en olijvenmousse. Daarbij een tartaar van rundvlees en augurk, een kroketje van Parmezaan en gepocheerd eitje
15,75
€
Langoustines met citroengras en Ras el Hanout Rauwe geplette langoustines van de "UK 170" omringd door een citroengras-room, aan tafel overgoten door een thee van Fries scharrelhoen en Ras el Hanout
13,75
€
Kalfszwezerik - andijvie - biologisch buikspek - sinaasappel Op lage temperatuur gegaard buikspek met een lauwwarme salade van jonge andijvie met krokante spekjes, Machère van "d`Oude Streek" en sinaasappelcompote
Hoofdgerechten vis
25,50
€
Snoekbaars - tomaat - snijboon - gemberjus Snoekbaars met "blote billetjes in het gras" compote van tomaat en gemberjus
32,50
€
Gebakken zeetong Klassieke a la meuniere gebakken zeetong, gefileerd of heel geserveerd met bijpassende groente en aardappelgarnituur
Hoofdgerechten vlees
26,50
€
Reebok - jonge biet - cantharellen - selderij Reebok op twee manieren bereid met jonge bietjes, knolselderij, cantharellen, gierst en specerijenjus
26,50
€
Houtduif met zomertruffel Gebakken houtduiffilet op rode linzen met rilette van het gekonfijte boutje, jonge prei, ravioli van truffel en jus van madeira
23,50
€
Runderlende - eekhoorntjesbrood - peulvruchten In zijn geheel gebraden runderlende met jonge tuinbonen, bitterbal van komijn, gierst met eekhoorntjesbrood en jus van rode wijn en sjalot
Kaasgerecht
11,50
€
Fries Kaasplateau U kunt zelf een keuze maken van ons kaasplateau uit een selectie van Friesland en Nederlands mooiste kazen. Daarbij vijgen-rozrijnenbrood en passende garnituren
8,75
€
Machemat - limoen - waterkers - pijnboompitten Brie (Machemat) van "d`Oude Streek" met waterkers, sorbet van basilicum en citroen, pijnboompitten en citroen-gemberjus
Desserts
8,75
€
Aardbeien - chocolade - limoen hangop Chocoladesouffle met in pernod gemarineerde aardbeien, hangop van lmoen en roomijs van witte en pure chocolade
8,75
€
IJspallet - rood fruit - krokantjes Diverse ijssoorten met rood fruit uit het seizoen en karamelplaatjes
8,75
€
Citrus - gember - room Terrine van citrusvruchten, gember en campari, sorbetijs van grapefruit met gembercake en limoenroom
11,50
€
Symfonie van desserts Een symfonie van onze heerlijkste desserts op onze wijze gepresenteerd
Acht gangen proeverijmenu juli 2010
Wilde zeebaars van de "HA 11"
Met wadoester, grapefruit, tomaat en avocado
Rauwe geplette langoustines van de "UK 170"
Omringd door een citroengras-room overgoten door een thee van Fries scharrelhoen en Ras el Hanout
Snoekbaars met "blote billetjes in het gras" compote
Van tomaat en gemberjus
Op lage temperatuur gegaarde rundersucade
Met jonge prei, ravioli van truffel en jus van Madeira
Boerderij eend
Met polenta en gekonfijte bout met gremolata gegratineerd, salade van linzen en tomaat, chutney van vijgen en rozijnen met jus van eend en amarenekers
Overjarige Friese nagelkaas
met rozijnen-selderijsalade en mostarda van vijgen
Gekaramelseerde perzik
Met romig vanille-ijs, frambozencompote op amandelbavarois en amandelkrokantje
Creme Brulee van Grand Marnier
met gemarineerd rood fruit en vanillecreme
49,50
€
Prijs per couvert
Voor gezelschappen van 8 personen of meer is dit arrangement ook op andere dagen in te passen
Vegetarisch Menu
Cilindertjes van rode biet met een salade van Roseval en scharrelei. Zoetzuur gemarineerde groenten kaaskletskopjes
Ravioli van truffel met jonge prei, gekonfijte aardappeltjes met Machedoux en luchtige jus van cantharellen
Polenta met basilicum en gepofte tomaatjes uit de oven, jonge peulvruchten en crEme van gerookte knoflook en aardappel
Brie (Machemat) van "d` Oude Streek" met avocado, sorbet van basilicum en citroen, pijnboompitten en citroen-gemberjus
Terrine van citrusvruchten, gember en campari, sorbetijs van grapefruit met gembercake en limoenroom
36,00
€
Driegangen Per persoon
43,50
€
Vier gangen Per persoon
49,50
€
Vijfgangen Per persoon
Fotopresentatie
Er zijn nog geen foto's aanwezig.Heeft het gesmaakt?
Heeft u onlangs gegeten bij Restaurant de Nieuwe Mulderij? Zij vernemen graag wat uw ervaring is geweest tijdens uw bezoek. Was het personeel klantvriendelijk, heeft het gesmaakt?
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant de Nieuwe Mulderij. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.
Na het plaatsen van uw ervaring zal de ervaring direct doorgezonden worden naar Restaurant de Nieuwe Mulderij. Aan de hand van uw positieve of negatieve ervaring kunnen zij de onderneming verbeteren of het personeel een compliment geven.
Als dank voor het plaatsen van uw ervaring zal de onderneming u veelal een waardebon toesturen, zodat u nog voordeliger bij hun kunt eten.